Een vooralsnog ongrijpbaar thema ontrafelen? Laten we een film maken!

Een van de laatste werkdagen van 2013. We zitten bij elkaar op de werkkamer van Marc met uitzicht op de kerktoren van Hilversum. Mooie plek! We stelden onszelf de vraag waar Campus Leerarchitect over zou moeten gaan. We trekken nu een tijdje met elkaar op, bloggen op deze site, bedenken leertrajecten en werken met klanten. Tegelijkertijd hebben we het gevoel ‘het‘ nog niet te pakken te hebben. Gaat het om een groter netwerk? Iets aanbieden? Iets maken? Samenwerken?

In het laatste kwartier ontstaat een idee. En dat pakt ons. We worden er enthousiast van, krijgen er zin in, kunnen er makkelijk op doordenken.

In 2014 willen we een film maken. Een film waarbij het proces om tot die film te komen eigenlijk het belangrijkste is (onderzoeken, anders kijken, ontrafelen, verdiepend leren). Met als aantrekkelijkheid het toewerken naar een concreet en bijzonder product dat we kunnen delen met onze netwerken. Een film over een thema dat we vanuit ons perspectief als leerarchitecten zeer regelmatig tegenkomen, waar we mee werken, en wat tegelijkertijd redelijk ongrijpbaar is. Thema’s als het ontstaan van nieuwe ideeën, nieuwsgierigheid bij leren, ontstaan van leertekorten, de waarde van vakmanschap, …. En hoe kunnen we het proces om tot de film te komen zo inrichten dat het voor ons een waardevol leerproces wordt?

Schermafbeelding 2014-01-14 om 23.06.56

Wie en wat hebben we nodig om dit idee een stap verder te brengen? Daar staan we nu. In de komende tijd gaan we met wat mensen uit onze netwerken in gesprek. Voor aanvullende ideeën, kritische noten, structurering, vertrouwen, nog meer zin. En om een groep mensen te vormen die met ons in dit bijzondere initiatief willen stappen. We houden je op de hoogte!